Magnus Manhammar(s) fortsätter kampen mot PFAS.

Flera viktiga beslut har nu tagits för att fasa ut de farliga PFAS-kemikalierna. På Socialdemokraternas kongress så var Magnus Manhammars motion om att förbjuda PFAS uppe till behandling. Efter nya rapporter om att PFAS finns i höga halter i vårt dricksvatten så agerar nu Blekinges riksdagsledamot med att skicka in en ny motion med skärpta riktvärden och ett totalförbud.

Att politiker ifrån Blekinge särskilt engagerat sig för att få bort PFAS beror delvis på skandalen i Kallinge där invånare under lång tid druckit vatten förorenat med så kallade perfluorerade substanser (PFAS).

Kemikalier av denna sort hör inte hemma i ett modernt samhälle. Alla människor ska kunna känna en trygghet i att vattnet är både gott och nyttigt. Därför vill vi socialdemokrater förbjuda detta förkasterliga gift. Så att ingen mer skandal likt den i Kallinge någonsin ska behöva ske igen.”

Magnus Manhammar(s)

Vi Socialdemokrater kan inte acceptera att kemikalier av den sorten florerar i samhället. Boende i Blekinge ska veta att vattnet är säkert att dricka och att vattnet är säkert att bada i under varma sommardagar.

Riksdagsledamoten Magnus Manhammar har även drivit frågan i Riksdagen och ställt frågor till ansvarig Minister för att skynda på utfasningen och få bort PFAS.

facebook Twitter Email