Budget 2022: Satsningar för 74 miljarder som ska lyfta Sverige.

Idag presenterade finansminister Magdalena Andersson(s) regeringens förslag till budget för 2022. Samhället ska byggas starkare och mer hållbart. Med investeringar i välfärd, jobb, klimat och trygghet tar vi Sverige framåt tillsammans! I budgeten kommer regeringen att presentera reformer och investeringar för 74 miljarder kronor för att ta Sverige framåt efter krisen.
  • Klimatomställningen ska gå snabbare. Klimatet är vår tids ödesfråga men skapar också framtidens jobb i hela landet. Därför satsar vi på stora klimatinvesteringar som minskar våra utsläpp och stärker den gröna industriella revolutionen som pågår just nu.
  • Alla ska vara med och jobba Sverige ur krisen. När det går bra i ekonomin ska det märkas för alla. Därför skapar vi ännu fler möjligheter för långtidsarbetslösa att komma i arbete, till exempel med praktikplatser och extratjänster.
  • Välfärden ska stärkas. Vi skjuter till 23 miljarder kronor för medarbetare i välfärden ska få fler kollegor, bättre arbetsvillkor och kunna beta av coronavårdköerna. Vi förbättrar också sjukförsäkringen, stärker ekonomin för Sveriges pensionärer och avskaffar äntligen den orättvisa funkisskatten.
  • Sverige ska vara ett tryggt land mot alla. Vi fortsätter utbyggnaden av rättsväsendet, vi långt mer än halvvägs till målet om 10 000 fler polisanställda. Samtidigt intensifierar vi arbetet för att bryta nyrekryteringen av unga till kriminella gäng.

Budgetsatsningarna är omfattande och för mer information klicka här:

Budget 2022: Tillsammans tar vi Sverige framåt efter pandemin | Socialdemokraterna

facebook Twitter Email