Vill du lära dig att skriva insändare?

Vi behöver bli fler som hörs i debatten – och vi vill erbjuda dig hjälpen att våga ta steget.

Det är, tro det eller ej, snart val och det är hög tid att många fler Socialdemokrater börjar synas och höras i debatten. Vi Socialdemokrater har många saker som vi ska vara stolta över och som vi behöver berätta om. Men det finns också många saker som vi kan göra bättre, saker som vi vill förändra och även om detta behöver vi berätta. Hur tycker vi att ett bra samhälle ska vara och hur kommer vi dit, vilka är lösningarna?

En insändare skriver du för att du har något att säga, en speciell åsikt om något. Du kan även skriva för att du vill att en speciell sak ska hända, eller kort och gott att andra människor ska bli uppmärksammade på något.

Med hjälp av Sydöstrans politiske chefredaktör Stig-Björn Ljunggren erbjuder nu Socialdemokraterna i Blekinge dig som medlem och förtroendevald en utbildning i att skriva insändare. Utbildningen sker i två steg där målet är att du inför det andra steget ska ha skrivit en insändare som du får feedback på. Och som du förhoppningsvis kan skicka in till tidningarna efter utbildningen. 

Utbildningen sker kvällstid via det digitala verktyget Zoom. Anmälan skickas till emma.soderbom@socialdemokraterna.se och när du får din bekräftelse får du också information om hur du använder Zoom om det är första gången för dig. 

NÄR?
23 februari klockan 19
Vi går igenom tips och tricks i hur man kan skriva en insändare. Vad ska en insändare innehålla? Hur lång bör den vara och finns det något enkelt knep för att få in den i tidningen.

18 mars klockan 19
Uppföljning på steg 1 där tanken är att vi får direkt feedback på våra insändare och där vi får berätta vad vi tyckte var svårt, roligt, lätt och vad som var en extra utmaning. 

Anmäl dig redan nu – det här blir kul!

facebook Twitter Email