Heléne Björklund omvald som distriktsordförande

Den 10 april samlades 220 ombud digitalt för att diskutera politik, välja styrelse och förbereda sig för kommande valrörelser.

Vi gästades av inrikesminister Mikael Damberg, han peppade oss och gav oss en lägesbild över regeringens arbete under pandemin.

Det blev en mycket lyckad kongress där vi behandlade 13 inkomna motioner som bjöd till långa och bra diskussioner. Politikutveckling diskuterades bland annat i vårdfrågor såsom förlossningsvården, där Socialdemokraterna ska verka för en förbättrad förlossningsvård.

Helene Björklund fick förnyat förtroende som ordförande i ytterligare ett år.
– Det har varit en fin dag med mycket diskussioner och energi. Det blir ett bra avstamp inför kommande val, vi har ju närmast kyrkovalet redan i höst och allmänna val nästa höst. Jag känner mig väldigt stolt över att få förnyat förtroende att leda Socialdemokraterna i Blekinge.

Kalle Sandström avtackades i styrelsen efter över 40 år, han kom till Blekinge som SSU-ombudsman i 1979 och har genom åren bland annat varit Försteombudsman i partidistriktet och Landstingsråd i Region Blekinge.

Kalle tackade för sin tid i styrelsen och meddelade att han är stolt över vad han åstadkommit i det arbetet, men poängterade att han lämnar inte partiet utan fortsätter jobba för en bättre välfärd.

Magnus Pettersson från Ronneby valdes till ny vice ordförande efter Kalle Sandström.
– Jag kommer att sakna Kalles analyser och hans alltid genomtänkta inlägg. Men det ska bli roligt att jobba ihop med Magnus också och jag räknar med att vi ska kunna använda Kalles erfarenhet på andra sätt, fortsätter Heléne Björklund.

Valen under kongressen blev följande!

DISTRIKTSORDFÖRANDE
Helene Björklund, Sölvesborg omval

Vice ordförande:
Magnus Pettersson, Ronneby nyval

Distriktsstyrelsen 13 ledamöter:
Christina Mattisson, Karlskrona omval, Morgan Bengtsson, Olofström omval, Per-Ola Mattsson, Karlshamn omval, Johanna Beijer, Sölvesborg omval, Markus Alexandersson, Sölvesborg omval, Yvonne Andreasson, Olofström omval, Andreas Saleskog, Karlshamn omval, Teopoula Zickbauer, Ronneby omval, Annette Rydell, Ronneby omval, Elina Gustafsson, Karlskrona omval, Sandra Bizzozero, Karlskrona omval, Roland Andreasson, Karlskrona omval, Håkan Eriksson, Karlskrona nyval.

VU 3 ledamöter förutom Ordförande och vice Ordförande:
Christina Mattisson, Karlskrona omval, Morgan Bengtsson, Olofström omval, Per-Ola Matsson, Karlshamn nyval.

Facklig ledare:
Annette Rydell, Ronneby omval

Studieledare
Yvonne Andreasson, Olofström omval

Revisorer:
Lars-Inge Kjellberg, Karlshamn omval, Christer Hallberg, Ronneby omval, Kent Kullman, Olofström omval

Revisorer ersättare:
Ewy Svensson, Karlskrona omval, Lars-Göran Karlsson, Olofström omval.

facebook Twitter Email