Vi kräver öppet möte om Lars Almroths framtid

Socialdemokraterna kräver att hela mötet med Regionstyrelsen imorgon är öppet - Beslutet om Lars Almroth ska inte tas bakom stängda dörrar. Det bidrar till ännu mer kaos och spekulationer.

 I morgon onsdag ska Regionstyrelsen fatta beslut om hälso- och sjukvårdsdirektören Lars Almroth ska tvingas lämna sitt uppdrag. Inför mötet har allmänhet och media fått besked om att just det ärendet kommer att hanteras bakom stängda dörrar. 

Mot detta protesterar nu Socialdemokraterna och kommer imorgon att begära att sammanträdet ska vara öppet även när frågan om sjukvårdsdirektören ska beslutas. 

Christina Mattisson, regionråd (S) och gruppledare för Socialdemokraterna i Region Blekinge: 

– Det här ärendet kan inte avgöras bakom stängda dörrar. Det leder bara till ännu mer spekulationer och ännu mer kaos, och vore förödande också för den tystnadskultur som många nu berättar om. 

– Därför kommer vi när sammanträdet börjar imorgon, att kräva att hela mötet är öppet och alltså även under ärendet om sjukvårdsdirektören. 

– Imorgon ska allianspartierna redovisa sina skäl till varför dom vill tvinga sjukvårdsdirektören att lämna sitt uppdrag. Det måste dom kunna göra öppet och inte bara inför ett antal politiker, säger Christina Mattisson, regionråd (S) och gruppledare för Socialdemokraterna i Region Blekinge. 

facebook Twitter Email