Nu höjer vi barnbidraget!

Vi har gett oss tusan på att hålla Sverige tryggt. Det präglar hela vår politik. Ett steg i detta arbete är att förbättra förutsättningarna för alla barnfamiljer. Därför får vi idag höjt barnbidrag, vi och cirka 19 500 barnfamiljer i Blekinge. Vårt mål är att Sverige ska vara ett jämlikt land där barn får växa upp på lika villkor. Vi vet att jämlika barn leka bäst och en trygg barndom är grunden för ett tryggt vuxenliv.

Nu går det bra för Sverige. 250 000 fler går till jobbet varje dag jämfört med 2014 och statens finanser är urstarka. Då vill vi att framgången ska komma alla till del. Barnbidraget har varit oförändrat sedan 2006, senast vi hade en socialdemokratisk regering. Men alla vill inte samma. Vi vet att moderater och sverigedemokrater hellre sänker skatten än satsar på välfärden. Dom delar inte samma värderingar som vi när det gäller att vår gemensamma framgång ska komma alla till del.

Håller du med om att välfärd bör gå före skattesänkningar? Häng med och engagera dig här!

Vi vet att alla barn inte har samma möjligheter att förverkliga sina drömmar idag. Vi vet att många föräldrar sliter i hårt för att kunna unna sina barn något lite extra, många kan det inte alls. Därför är varje krona som vi satsar på barnen en bra investering. Idag ser vi en höjning av barnbidraget med 200 kr per månad, eller 2 400 kr per år. Det kan bli avgörande för om man ska kunna köpa den nya jackan som behövs, eller nya gympaskor eller kanske kunna gå på bio. 200 kr per månad gör stor skillnad för många.

Men detta är inte det enda exemplet på satsningar för barn och ungdomar som den socialdemokratiskt ledda regeringen nu genomför. Vad sägs om höjt studiebidrag, fri medicin för barn, kraftigt höjt glasögonbidrag och fria preventivmedel för unga upp till 21 år. Detta är reformer som visar att politiken gör skillnad. Det spelar roll i din vardag vem som styr i regering och riksdag. Så länge vi socialdemokrater finns vid makten kommer vi att sätta välfärden före stora skattesänkningar.

Helene Björklund (S)

Distriktsordförande

Håller du med om att välfärd bör gå före stora skattesänkningar? Häng med och engagera dig här! 

facebook Twitter Email